Händelserik dag!!

Idag har det hänt mycket. Först var det julmarknad på Norra Vrams slott. Börjar bli en tradition för oss att gå där. Detta var tredje året i rad som vi besöker den trevliga marknaden. Väldigt mysig marknad med olika utställare och försäljare. Jag köpte ett bröd, en strutssalami, en wiskeyost, två flaskor glögg och en burk saffranshonung. Mums!! Brukar också ha som tradition att äta våra första lussebullar där. Men idag var de så torra och tråkiga så vi köpte färska munkar och åkte hem till vår styvsyster som även bjöd på lunch.

Sedan var det iväg till affären för att handla det sista inför min syster halloweenparty. HOn har bjudit tjejerna i klassen på övernattningsparty och skulle ha det hemma hos mig. Det blev bus och godis, hemgjord pizza ocg mys i pjamas med film och godis. Sedan övernattning i gillestugan! Mysigt och trevligt.

Och så det viktigaste av allt idag. Vägningen i morse. Som ni trogna läsare vet var målet 57 kg i dag. I söndags vägde jag 58,6 kg och hade ett midjemått på 84 cm. Trodde att jag skulle ligga runt 58 idag men ack så fel jag hade. Vågen visade på överraskande 56,9 kg och midjemåttet 81 cm. Helt otroligt stolt. Vilken känsla det är i kroppen när man lyckas nå sina mål. Det är en otrolig kick för självkänslan och motivationen blir åter på topp. Så nu har jag styrka att fortsätta. Har alltså gått ner 8 nästan 9 kg på 4 månader och har 9 kg kvar och 4 månader till den siste feb som ju är mitt slut datum för min vikt. Men det verkar ju uppenbarligen gå bra.

Nej nu ska jag gå och lägga mig!
Tack för mig
Kram

Det gäller att ändra fokusen.

Var ute och sprang tidigare idag. Gör jag ju fortfarande minst tre dagar i veckan. Är uppe i 20min löp 2 min gång 10 min löp. Två pass och det tredje passet är det sammanhållande löpning 25 min. Ändrar varje vecka. Förra veckan var det 30 min sammanhållande. Det ökar smått och efter 12 veckor ska man orka springa en mil. Men det har jag ju redan gjort. Fast inte så jag skulle orka det ett par dagar i veckan. Mitt mål är att springa minst 60 min tre dagar i veckan. Och att så smått orka 1 MIL på mindre ön timmen. Får vi se hur det går med träningen nu under vintern om det blir halka och smö och blask. Får önska mig ett löpband att ha hemma framför tv:n. Så kan jag ägna mig åt mina två favvo sysslor samtidigt. Hihi=)

Det slog mig när jag var ute och sprang varför motivationen är så låg just nu. Det är en annan fördel med att vara ute. Man får tid för sig själv och sina tankar. Kommer till många klarheter under tiden. Min fokus ligger helt fel just nu. Därför är det så tufft och svårt att motivera mig.

Jag lägger all min tid på att sakna det jag inte får äta och tycka synd om mig själv på grund av det. Jag har själv valt vad jag får och inte får så jag kan inte skylla på någon annan. Det slog mig nu att jag inte kan tänka på det utan måste fokusera på det positiva. Vad är det jag vinner på att avstå från det. Varför har jag valt att avstå från det? Där måste min fokus ligga.

Jag har av egen vilja valt att avstå från detta för att jag vill må bättre. Jag vill ha en smalare kropp som jag känner mig nöjd och tillfreds med. Jag vill vara hälsosam och ha ett friskt och sunt liv. Och till sist men inte minst så vill jag vara den vackraste bruden som någonsin gått längs ett altare. Och i Martins ögon kommer jag klart vara det oavsett hur jag ser ut. Men jag vill kunna se mig i speglen och känna mig stolt, att jag har uträttat något bra och stort.

För det är väl det som det handlar om. Att vara nöjd med sig själv. I alla fall för mig. Det är mitt största mål och det viktigaste av den alla.

Tack för mig!
Kram

Slutspurt och nystart

Denna veckan gäller det. På fredag ska jag ha nått min målvikt för denna månaden. Jag är tveksam på att jag lyckats men har gjort vad jag kan. Kört en ny botox och bara ätit frukt och grönt. Och verkligen bara det. Igår var jag på kalas hos min syster. Jag hjälpte henne med att baka kakorna. Syltgrottor och gitterbugg. Båda väldigt goda, sa i alla fall gästerna. Jag smakade inte en enda tugga Inte ens den nya sortens sylt som var köpt på en delikatess affär. Svart körsbör hette den. Låter ju otroligt gott. Pia har i alla fall sparat kakor till mig som jag kan äta vid senare tillfälle.

Men som sagt målvikten på fredag är 57 kg. Sist jag vägde mig som var förra mpndagen visade vägen 58,6. Så kanske kanske. Har i alla fall gjort vad jag kunnat och får hoppas på det bästa. Inget är omöjlig sägs det ju. Men jag tvivlar faktiskt denna gången. Återstår att se!!


Ska börja göra lite smörgåstårtor på beställning. Har som mål att kunna livnära mig på det så småningom men lite extra nu i början. Sedan kanske det kan bli en hobbyverksamhet eller ett eget företag. Hade vari roligt.
Kommer vara smörgåstårtor,landgångar, mackor och snittar till en början. Sedan även exotiska brickor och sallader om intresset finns.

Och även småkakor och vanliga tårtor. Tycker det är otroligt kul att baka och gör det gärna. Funderar på att gå en kurs i tårtdekoration. Finns på många tårtaffärer kurser i hur man gör finast och på bästa sätt. SÅ det blir det nog i framtiden. Får se när tillfälle ges.

Till en början kommer finns tre tårtor att välja mellan:

1/ Räkor, lax
2/ Skinka, rostbiff
3/ Skaldjurssallad

Och en special som jag kallar medelhavstårta. Den är med parmaskinka, brieost och liknande.

Supergott.

Så det är bara att välja och beställa senast tre dagar innan. :)
Har redan fått en beställning på varje tårta. Nr 3 till den 8 nov, nr 1 och 2 till den 15de. Kul ska bli spännande att se vad de tycker om dem. Och kul att få komma igång.

Tack för mig!!
Kram
RSS 2.0