När det är sommar i Sverige, är det härligt!!

Nu har vi haft hur underbart väder som helst ganska länge. Det är ju bara så skoj. Och man kan inte säga annat än att sätta sig på trappan kl 22.00 på kvällen i bara t-shirt och short är kanon härligt. Njuter allt vad jag kan. Visst blir det lite varmt och klibbigt ibland med det tar jag. Allt för min älskade sol.

Noel och Leon älskar bär. Har visat dem vinbärsbusken med röda och svarta bär och nu gör de inget annat när vi är ute än sitter där på gräset och plockar och äter. I dag när vi var vid Västersjön och badade växte det fullt med blåbär. Och pojkarna var direkt i snåret och plockade bären efter att jag visade dem att det var oki. Man får ju inte äta alla bär.

Det var kallt i vattnet vid västersjön men Noel var i och gick upp till midjan. Sedan satt han med hink och spade i vattenkanten och fyllde spannen. Leon tyckte det var för kallt och blev ledsen när vattnet nådde till knäna. Men han tyckte det var mysigt att sitta i sanden och kasta och leka med den.

Vi var hos Anne idag och provade min klänning. Den är så gott som färdig nu och helt underbar. Blev verkligen så fin. Ska bli så roligt att få ha den på mig och visa upp mig i den. Det blir tyvärr ganska varmt men det får man ta.

I morgon ska jag till Bm på en omfödersketräff/utbildning. Det ska bli spännande och se vad det innebär. På dagen ska jag, Li, Pia, Leon och Noel till Malin, Nellie och Melvin. Vi ska färga och noppa ögonbrynen. Kul. Vi noppade lite nu i  lördags men blir en annan sak med färg på. På onsdag ska jag och Li till Patricia som ska fixa mitt hår på den stora dagen. Vi ska färga håret och prova uppsättningen. Kommer ta med mig kameran. Hoppas jag. Det ska bli spännande se om vi kan få till något bra.

Nej nu ska jag njuta av att ha Martin hemma en natt. Han sov borta tre nätter förra veckan. I går senast och ska sova borta i morgon igen. Drygt men kul när pengarna kommer!!

Tack för mig high!

Möhippa!!

Igår var en underbar dag. Vi började packa ihop an massa saker till pojkarna etftersom vi skulle lämna dem och Li hos min syster och Martin bror i Ängelholm. Där skulle de vara och sova över så jag och Martin kunde få en ledig dag tillsammans bara vi två. Trodde jag!!

NÄr vi kom till Magnus och Pia en kvart sena, jag visste inte vi hade en tid att passa, säger Magnus, vill du se vad vi har gjort i vårt tredje rum? Ja visst säger jag och tänker att de gjort i ordning för att ha pojkarna sovandes över. Ut kommer 12 tjejer. Gissa om jag var förvånad. Spännande!!

Fick på mig "snygga" kläder och en ögonbindel. Sedan gick vi i väg till en hår och make salong. Där blev vi sminkade och fick lite tips och råd om smink. Jag älskar att bli vid gjord. När någon anna fixar mig. Tycker det är så tråkigt att göra det själv. Men det var skoj och blev ju snyggare än vad man kan fixa själv, men i alla fall. UNder tiden vi var där fick jag en box med hemliga uppdrag. Då skulle jag gå ut på stan och göra följande:

* Klippa av en lapp från valfri mans kalsonger.
* Få en puss av valfri person, säga att det var sista chansen, behövde ej vara på munnen.
* Gå in i en skobutik och prova ett par skor i storlek 40 (jag har 35) och fråga expeditet vad hon tyckte.
* Ragga upp en person och få denna att öva på vals med mig.
* Gå in på en resebyrå och fråga vad det kostar att resa till Långtbortistan.

Det var jobbigare än vad jag trodde. Men lyckades med vissa små undantag utföra mina uppdrag helt. Det var tur jag fick med några i alla fall och slapp gå helt själv. Det var lite frukt och kex hos frissan också. Super gott med melon, jordgubbar och sånt!! MUMS!!

Efter vi var klara här gick vi vidare till en underbart fin bakgård som tillhörde hotel Lilton. Eller vad det nu heter! Det var väldigt fint med en gräsmatta, rinnande vatten och ån som flöt i bakgrunden. Perfekta stället för en picnic. Det blev taco med kyckling och olika saker. Det var också hur gott som helst. Under tiden gick vi igenom ett papper med frågor som alla fått om mig att svara på. Kul att se vad folk tror om en egentligen. Många som förvånades över svaren. SKoj när man kan chocka lite!!

Sedan visade det sig att vi satt precis vid ett galleri. Så då skulle vi måla tavlor. Vi fick hjälp och vägledning av kvinnan som äger galleriet. En tavla som jag skulle måla och en till resten att dela på. Vi bestämde att vi skulle måla ett träd på stranden och sedan skulle var och en måla dit vars en blomma som representerade dem. Och jag på min tavla skulle måla lösa blommor som om de blåst av från trädet. Det var lite svårt att komma igång med sedan var det super kul. VI lämnade tavlorna till henne så skulle hon fixa till dem och göra sista justeringar och så. Sedan får jag dem igen med ram och allt på bröllopet. Kul, ska jag verkligen hänga upp som ett minne av dagen.

När vi var klara med tavlorna gick vi hem till Pia för att gör oss i ordning för att gå ut och äta. Här fick jag nya snygga kläder. Sedan gick vi på el Greco där vi åt 3 rätters. Mums mums!! Inte varit där innan, men oj vad gott och trevligt det var. Jag åt en fetaostcreme med bröd och olivolja till förrätt, sedan kycklingfilé med ananascoslow och sallad. Till efterätt åt jag en halv vitchoklad pannacotta med melon och jordgubbssås och en halv grekisk yoghurt med honung och valnötter. Verkligen super super gott. Sedan gick vi hem till Pia och avslutade kvällen.

Jag är verkligen nöjd med min möhippa och hel imponerad över vad de hittade på för saker. Inte lätt med en höggravid brud. Hade verkligen trevligt och super roligt hela dagen. Tack alla som var med och speciellt tack till er som fixat och ordnat!!!

Tisdag!!

Idag är Martin borta över natten. Som tur är har jag fått hit min asyster och assistent Li. Hon har ju ändå sommarlov och ska vara här nu tills efter bröllopet. Skönt att ha lite hjälp med barnen och allt som ska fixas. Det börjar ju dra ihop sig nu och är bara 18 dagar kvar. Men det känns som om jag har mesta under kontroll och att allt kommer hinnas med.

Det som är mest stressigt just nu är ju att vi inte har någon pianist till solisterna i kyrkan. Hoppas att detta löser sig innan denna veckan är slut. Jag har i alla fall fixat noterna till alla låtarna som ska spelas. Var lite svett och tårar men fick till slut ner dem och kunde skriva ut. Inte gratis så klart. Ska under denna veckan stämma av med musiken till festen, fotograf och transporten vi ska åka med från kyrkan till festen.

I nästa vecka ska alla papper skrivas ut och vara klara. Har börjat lite och har förberett lite. Men ibland kommer ändringar i sista minuten och det måste ju fixas och ändras. Har precis gjort bordsplaceringen helt klart med de sista ändringarna och lite sånt smått och gott.

I morgon ska vi nog gå ner till badet här i Östra. Jag, Li och pojkarna. Sedan om det fortfarande är fint väder i helgen så tar vi en tur till Västersjön. Där är ju långgrunt och fint för barnen. Dessutom varmt i vattnet eftersom det inte e djupt. Pojkarna älskar att bada och leka i sanden. Mysigt.

Nu tror jag att de äntligen har somnat så nu ska jag in i duschen och sedan sätta mig vid tvn och låta Li måla mina tånaglar. Har ju svårt att nå dem själv. :-) Och så blir det lite pynt av våra ljus till bröllopet. Skoj skoj!!
RSS 2.0