Rättelse från mitt förra inlägg!!

Såg att det kommit några fel i receptet:

Det ska vara

Bullar: 25 st

75 g jäst
1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1/2 dl honung el socker
1 tsk salt
ca . 2 liter vetemjöl
2 dl linfrön krossade

Lägg havregryn tillsammans med mjölk låt svälla någon timme.
Smält smör och bland at jästen med lite av det. Blanda alla ingredienserna.
Låt degen jäsa i en bunke. (jag sätter min deg på kvällen, bakar ut på morgonen, men blandar jäst med kall mjälk då den tar längre på sig att jäsa.) Annars låt jäsa ca 30-60 min.

Forma bullar och grädda i ugnen.
225 grader i ugnen tills klara.

Fredag!!

Tänkte baka lite frukost bullar tills i morgon. Är ju så gott. Och Martin är hemma och det är helg. Det ska firas. :-)
Så här ser reseptet ut om någon är intresserad.

Bullar: 25 st

75 g jäst
1l lättmjälk
8 dl Havregryn
175 g margarin
1/2 dl honung
1 tsk salt
2 l vetemjöl
2 dl linfrön krossade

225 grader i ugnen tills klara.

Havre svälla i mjölk någon timme.. blanda i resten.. låt stå.. 


I veckan var det sista OSA dag till bröllopet och vi har efter lite tjat fått in alla svar. Det verkar som vi blir 72 st. Ganska lagom. Så nu kan vi fortsätta och göra allting klart. Bordsplacering, festprogram, beställa mat och servetter. Köpa dricka, trycka vigselprogram och så vidare. Min klänning håller på att ta form och blir nog bättre än jag hade vågats hoppas. Det känns underbart. I går köpte jag pärlor och ska försöka göra servettringar till varje gäst. Får vi se hur det går. Vi har ju hyrt vanliga vita linneservetter så kan bli snyggt med lite blåa pärlor på.

I morgon ska vi till Hembyggdsparken, Martin ska vara med i Änglamilen och springa 5 km. Sedan ska vi till Lund och kolla på en bil och till Malmö och kolla på en vagn. En tvillingvagn på längden. Tar mindre plats i bilen och i affärer och dörrar. Får vi se vad det är för något. Samma märke som vagnen vi köpt till lillebror. Hauk.

På söndag är det morsdag. Då får vi se om vi ska till mamma eller om vi träffas hemma hos Malin min syster. Hon har fått barn precis och har nu legat på sjukan igen. Troligen någon inflammation i de kvinnliga organen. Skit trist. Hoppas hon får komma hem över helgen i alla fall. Annars ska vi nog ta det lugnt i helgen. Blir en tur till Ikea och skaffa lite saker till hemmet som gör det lättare att hålla ordning. Skoskåp, hylla till Leon och Noels rum och lite så smått. Skoj.

Nej nu ska jag fika sedan väcka mina små, så ska vi gå och handla till middagen och bullarna.

Kram och hej!!

Måndag och allt e bra!!

Lagom bra väder idag. Solen skiner men inte för varmt. Skulle gå och handla men kan inte hitta min plånbok. Störigt, brukar alltid veta var den är..  behöver ju ha middag. Jag tror den ligger där nere men har inte orkat gå ner och kolla.
Ska äta fisk, potatismos och rivna morötter idag. Gott!!

Igår var vi och kollade på en bil.  En Citroen C8. 7sits. Med sju separata stolar. Tar man bort de bakersta så finns det gott om utrymme att lasta alla barnvagnar. Vi har bestämt att vi ska ha den typen av bil i alla fall. Inte just den. Martin ska åka och titta på en bil till i kväll. I Lund! Får se om jag kan följa med.

Till helgen var det tänkt att vi skulle dansa en intensiv kurs. Har bara lyckats få barnvakt på fredagkvällen. Får se om det löser sig med lördag och söndag. Annars får vi väl hoppa över. Blir ju dansträning här hemma varje kväll.

Idag ringde de från pojkarnas dagis och ville bjuda in oss på ett besök. Så nästa fredag den 5 juni kl 10.00 ska vi dit. Det är bra för då är Martin också hemma och kan följa med. Det ska bli spännande se hur Leon och Noel reagerar på fröknarna och alla barnen. De ska börja på inskolning sen den 17 aug.

Hej kram
RSS 2.0