Vägning i morgon!!

I morgon är det dags att väga och mäta igen. För en gång skull så känns det lite vemodigt att ställa sig där. Vet inte varför. Kanske för att jag åt godis i helgen och drack cola. Första på en månad. Drack 2 glas cola och åt ca 150 gram godis. Jag och Anna har bestämt att om vi har gått ner när det är vägning så får vi äta godis på lärdagen. Vi måste ha gått ner 0,5 kg. För varje 0,5 kg vi går ner får vi äta 150g godis av valfri sort. Tycker det är bra att ha det så. Att förbjuda godiset gör det bara mer lockande. Men att ära det under kontrollerade former känns som det är det rätta.

Vi har även börjat med en ny tradition kan man säga. Vi ska ses varje lördag kolla på melodifestivalen. Laga mat tillsammans och ha det så trevligt som vi brukar. Tycker det är en underbar idé och längtar redan tills på lördag. Lite jobbigt om Anna går ner och inte jag. Då sitter alla och äter godis utom jag. Men det är bra sätter mer press på mig bara.

I går åkte Leon och Noel till sin mormor och var där hela eftermiddagen. Jag, Martin och Casper var hos Magnus och Pia och färgade håret på mig och Pia. Sedan åkte vi till mamma och åt middag. Leon och Noel blev kvar där och sov över. Vi åkte hem och mös och såg på film. Vi satte upp gemensamma mål för detta året. Både personliga och med hushållet. Viktigt att ha gemensamma mål att sträva efter.

Det är ju inte konstigt att det blir konfliker. Jag går hemma hela dagarna och längatr efter att Martin ska komma hem så jag får hjälp och avlastning. Martin sitter i lastbilen och jobbar hela dagen och längtar efter att få komma hem och ta det lungt, sitta i soffan och leka med barnen. Det är ju bäddat för en konflikt. Gäller att lösa detta och mötas så att man är överrens. Och visst det är ju självklart i de flesta frågor i ett förhållande med ibland behöver man stanna upp och minnas det.

Nu ska jag börja så smått på maten. Mannen e ju och går modell idag. Blev inte att jag följde med. Var så dåliga vägar att tyckte det är onödigt att ge mig ut på vägarna om jag inte måste. Med lille Casper dessutom. Han skulle gå till fem eller sex. Hoppas på fem!! Idag står det räk och kräftsallad på menyn. Men pasta för barnen och mannen. Bara grönsaker för mig. Gör vad jag kan för att hjälpa vågen!! Gott!!

Ha det!

Blir så trött!!

Nu ska jag göra något som inte händer så ofta, gnälla på min man lite.
Jag ber om att få sova lite eftersom jag är trött och har ont i magen och har haft det länge nu. Han vet (läs borde veta) att jag haft en tuff vecka och skulle behöva vila. Han säger att jag lika gärna kan sitta i soffan och jag svarar att det är svårt att sova i soffan var på han blir arg. Då frågar jag om han inte kan ha lite förståelse. Och då svarar han med att det kan väl jag ha för han att han är trött och jobbar 67 h i veckan. Skillnaden är att jag har förståelse för det. Jag förstår absolut att han är trött som går kl 4.00 varje dag och jobbar hela dagen till sex, sju på kvällen. Men ska vi jämföra då kanske.

Vaknar med barnen halv sju. Går upp gör välling, bytar blöja, klär på barnen. Samtidigt ska jag själv ha mat och kläder och lillen vill också ha mat och kläder. Sedan ska barnen till dagis, samtidigt som jag ska försöka komma ut på en promenad för att röra lite på mig och få den dagliga luft som är så nyttig och gör gott. Väl hemma ska huset tas om hand, det ska städas, diskas, plockas och tvättat så att alla i familjen har kläder att ta på sig. Lunchen ska förberedas och glöm inte all amning av Casper och bus och mys som han behöver.

Barnen ska hämtas från dagis, tas hem. Det ska lagas lunch och sedan ska de läggas och få ny blöja igen. Under tiden de sover ska det städas undan efter lunchen och göra det som inte hanns med på förmiddagen. Middagen kan förberedas. Sedan ska de ha ny blöja och fika. Maten ska lagas och helst passa så den är klar om mannen hinner hem i tid. Annars ska det finns räster till honom sen. Då blir han glad. Både om det är mat till honom och om huset är fint.

Oftast kommer han inte hem innan barnen lägger sig. Så de ska byta blöja, ha pjamas, ev bada, få välling, borsta tanden och sedan läggas. Och det är ju inte bara att lägga dem i sängen. Nej man får gå in och gå in och gå in flera gånger eftersom de kan gå ur sina nya underbara sängar. Oftast är det precis samtidigt som Casper är trött och hungrig så man har en skrikande bebis på armen eller hängandes i tutten.

Ovanpå detta så ser jag till så barnen kommer till läkaren, tandläkaren och Bvc, eller var de nu behöver komma. Och jag ska ta hand om mig själv och se till att jag mår bra.

Sedan på natten är det jag som går upp om de vaknar samtidigt som jag ska amma Casper. Allt för att mannen ska få sova eftersom han ska upp och jobba! Så visst han är uppe tidigt och jobbar 67h i veckan.
JAG JOBBAR 24H DYGNET MED SOVANDE JOUR!!

Fäljande innehåller fula ord!

Vad fan är det för idioter som tror att det har någon som helst rätt att ge sig på någon annan. ad är det som driver dessa jävla idioter att förgripa sig på och våldta små barn. Hörde på radion om en flicka från Haiti. Hon hade innan jordbävningen blivit våldtagen och gravid. Under jordbävningen förlorade hon både barn och sina föräldrar. Hon var 13 år. 13.. och alla de andra barnen? I alla länder finns detta. Till och med i "oskyldiga" Sverige. Det finns rakt framför näsan på oss. Jag kan inte komma på något som är värre än det som dessa (vill inte kalla dem människor) gör.

Att föra våld eller utnyttja ett barn sexuellt. De som slår barn och tycker de är ingen fara om de råkar bryta några ben på dem. Hur i helvete tänker de? Ett barn föds in till världen med känsla av trygghet och värme från sin mamma. Från deras första andetag känner de trygghet och närhet och kärlek till sin mamma och pappa. Kan ni förstå känslorna i det lilla barnen när mamma och pappa, som ska vara det varma, trygga, kärleksfullaste i världen, orsakar en smärta som skulle få vem som att vackla. Den oerhörda smärta och obeskrivliga känslan av svek och tomhet. All trygghet och kärlek försvinner och det stackars barnen står ensamt. De förstår inte varför någon vill dem illa, varför någon som de älskar högt och som ger dem all trygghet orsakar dem sen sådan smärta.
 
Och hur fan kan det vara att man inte får visa vem är pedofil eller inte?? Hur kan det vara kränkande mot deras privatliv. Vad i helvete?? Visa bilder på de jävlarna i alla tidningar. Både de som våldtar och de som misshandla sina barn eller andra. Låt alla i omgivningen veta vilka dessa männinskor är. De ska fan inte kunna skydda sig och gömma sig. Vi är skyldiga alla dessa barn att förhindra att de fortsätter.

Jag önskar att jag kunde ta alla dessa barnen och ta dem under mina vingar. Skydda dem och visa dem att det finns de som älskar dem. Finns de som vill dem väl och sätter dem framför sig själva. Det är vad jag önskar och brinner för!
TRYGGHET TILL ALLA BARN!!

RSS 2.0