Motivation!!

Motivationen är inte på topp när det är måndag morgon och jag väger mig och vågen meddelar att jag gått upp 1,5 kg på en vecka. Det känns inte alls motiverat att börja äta mer. Det känns inte alls motiverande till någonting. Det slår mig sedan att det är den där veckan i en kvinnas liv då allt känns väldigt omotiverat. Då förstår jag varför vågen visa som den gör. Oki men då kör vi tänkte jag.

Anledningen till att jag ska äta mer nu är att jag nästan nått min målvikt. Nu ska jag inte gå ner så mycket mer utan nu vill jag ha en vältränad fast och snygg kropp. För att träna mer och prestera bättre krävs mer energi. Energi kommer från tre olika källor i huvudsak. Proteiner, kolhydrater och fett. Trixet är att få i sig lagom mängd av de olika och rätt sort av dem. Inte helt enkelt. 

Nu har jag gjort mig ett träningschema som jag ska följa i åtta veckor från idag. Lite enkelt ser det ut som följande:

Måndag: Överkropp
Tisdag: Löpning
Onsdag: Ben
Torsdag: löpning (alt. gruppträning)
Fredag: Löpning och överkropp

Detta ligger utöver mina morgonpromenader.

I dag stod det överkropp på schemat och följande övningar tränades.

Promenad i snabbt tempo till gymmet

Uppvärming roddmaskin 3 min

Tricepspress med rep 3*12 vikt: 10 kg

Bicepspress med hantlar 3*12 vikt: 3 kg

Axellyft med hantlar 3*12 vikt: 2 kg

Pecdeck 3*12 vikt: 15 kg

Omvänd flyes i maskin 3*12 vikt: 10 kg

Magpress på balansboll med rep med vikt i nacken 3*12 vikt: 40 kg

Bålrotation (sneda crunches) med vikt 3*12 vikt: 2,5 kg

Backpress ryggresning 3*8 ingen vikt

Dessa övningarna kommer vara de som ligger på schemat mådagar och fredagar i 8 veckor framåt. När det blir för lätt kommer jag öka vikterna.

Kvällen avslutade tillsammans med barnen på gympa och det uppskattades som vanligt. Dom tycker det är så roligt. Dom växer verkligen fort och tiden bara rusar i väg. Har kännt på sista tiden att det är skönt att vara förbi bebis tiden. Skönt att inte ha en knäbebis som sitter fast i en hela tiden. Låter hemskt kanske men det är skönt att få lite av "mitt" liv tillbaka. Dessutom känns det som jag hittat rätt på alla punker i livet. Livet börjar få en bra balans och jag trivs med mina dagar igen. FRAMTIDEN ÄR LJUS mina vänner :)

Träning v 8

Denna veckan har jag tränat en del. 

SKriver ner det mest för att kunna mäta mina framsteg men även för att dela med mig av lite motivation.

Måndags löpning 15 minuter med 10 min uppvärming och 10 minuter promenad i slutet.

Tisdag: 100 situps och 10 rumplyft (magövning)

Onsdag: Löpning 20 minuter, uppvämning 7 min och nervarv ca 7 min. 
             Pass två: gymträning 30 minuter, biceps, triceps, axlar, rygg och bröst. 2 olika övningar på varje, 2 set och 15 rep. Maskiner vikt 20 kg och hantlar vikt 3 och 4 kg. 

Tordag: Body Combat pass med slag, sparkar i luften. Mest kondition lite styrka. 60 minuter

Fredag: ska bli löpning 15 minuter och gymmet ben, mage och rygg.

Hej hopps!! :)


     

Du har alltid ett val...

Varje morgon du vaknar och varje ny dag som dig ges, har du möjlighet till aktiva val.

I dag skulle jag till exempel kunna gnälla över hur dåligt jag sovit, hur ont det gör med nackspärr, all tvätt jag måste ta hand om, att det kommit mer snö när jag ska ut och springa och likande.
Men i stället väljer jag att vara glad över att jag ännu en dag fått vakna och se solens strålar lysa in i mellan springorna på persiennen och ännu en gång får höra mina barns skratt och ännu en gång fått en ny dag som jag kan forma precis som jag vill. Genom de val jag gör.

Vad händer om vi vänder alla måsten till viljor? Jag måste tvätt blir jag vill tvätta. Jag vill laga mat och jag vill diska. Då blir det plötsligt något att vi själva valt. Vi vill ju ha rena kläder och vi vill ju ha mat. Om vi kan se på saker som att vi vill i stället för att vi måste så kan vi på så sätt öka känslan om att det är vi som styr. Får vi en känsla av vi själva valt att göra något så blir det oftast mycket lättare att göra något.

Att alltid ha ett val innebär att du själv bär hela ansvaret för ditt liv. Det är du som styr dina handlingar och det är du som väljer din väg i olika situatuioner. Det kan kännas otäckt eftersom det ger oss ett stort ansvar för att välja rätt. Det är också skrämmande för om vi skulle fatta ett felaktigt beslut om hamna någonstans vi inte trivs med (i livet alltså) kan vi inte skylla på någon annan än oss själva. I grund och botten är det trots allt mina val som fått mig dit jag är idag. Samtidigt som det är skrämmande att jag har hela ansvaret för mitt liv är det en befrielse. Jag har ju faktiskt ett val. Om jag inte trivs med där jag befinner mig kan jag ta mig därifrån. Det gäller bara att våga välja den väg man tror är rätt och lita på att man gör sitt bästa.

För mer än sitt bästa, kan man faktiskt inte göra.RSS 2.0