Mot framtiden!!

Ny vecka igen och åter nya tag. Nu känns det roligt att vakna på morgonen om än jag är trött. CAsper sover dåligt fortfarande och det tar med och mer på orken och tålamodet. Vi var på BVC förra tisdagen och vägde. Han väger 10,7 kg. Han har ökat med 1,8 kg sen i september. Det är bra och han har för första gången sedan jag slutade amma gått upp ordentligt. Skönt. Fick droppar för hans mage så hoppas att när han inte är förkyld mer att de ska kunna hjälpa oss så han soverlite bättre.

Idag är det måndag och jag skulle va i skolan. Barnens dagis har stängt i dag och min mamma tog ledigt från jobbet för att jag skulle kunna va i skolan. Tyvärr blev min skjuts sjuk och jag är inte frisk nog för att ha ork att köra själv. SÅ det blev en heldag med barnen hemma i stället. Mamma kommer hit med hemgjord fiskgratäng så jag slipper laga mat i dag iaf. Skönt det.

Har gått upp lite i vikt igen så nu är det stenhårt i 3 v fram. DEn 20de februari har syster dop för sin lille Stella och då ska jag vara fadder. Känns roligt att de valde oss. Mig och Martin. Kul att de har förtroendet för mig. Jag och Pia ska tillsammans göra upp matschema och kämpa tillsammans fram till dopet. Vi har ca 3 kg var att gå ner tills dess så det finns inget utrymme för fusk.

Denna veckans matschema ser ut som följer: 

Måndag: Fiskgratäng.
Tisdag: Kyckling, cous-cous, morötter, avokado och citron
Onsdag: Vintersoppa, med köttfärs, vitkol och ris
Torsdag: Lax i ugnen med grönsaker, broccoli och kokt potatis.
Fredag: Kycklingwok med halloumi och färsk pasta.

Morgonpromenad måndag-fredag
Gym: tisdag, torsdag o lördag
löpning: onsdag och fredag

Typ så ser det ut. Däremellan blir det plugg, kärlek och allt annat som hör vardagen till :)

V 3

Nu är det nya året igån på riktigt och det har gått 3 hela veckor. Den 4de är påbörjad och tiden flyger. Skönt att den flyttar sig och går framåt men samtidigt känns det som den kunde bromsa lite ibland.

Barnen växer och det känns svårt att hinna med vissa gånger. Nästan varje dag är det något av barnen som visar upp en ny kunskap eller färdighet. Jag blir lika glad och stolt varje gång. Caspers senaste ord är framme, färdig, prutta och pang. Dom går varma. Han är väldigt duktig på att prata och säger både två och till och med tre ords meningar.

Barnen började på gympa förra måndagen. De går i samma grupp alla tre och dom älskar det. Hoppa, klättra, springa och busa. Passar dem super bra. Det ger så mycket glädje och bekräftelse att se dem njuta och ha så roligt. Då vet man att man gjort något bra.

Skolan går bra. Jag har gjort klart 4 kurset fått betyg i 2 och väntar på 2. Läser den 5te kursen nu. Håller tummen men jag tror det gått bra. Alla kurserna har än så länge varit väldigt intressanta. Det gör att det känns som jag verkligen känns rätt. Jag börjar hitta lite vägar för mig själv och vardagen börjar få en struktur och bra rutiner.

Träningen ska komma igng lite bättre igen och jag har gått upp lite i vikt. Slarv med mat, dåligt med motion och brist på sömn är bidragande faktorer. Men det ska jag ändra på. I morgon kväll ska jag och Martin gymmet och det ska bli kanon skönt.

Nu blir det till att nanna liten stund :) Natti

Första veckan 2011

Då var den första veckan på nya året slut. Det var en bra vecka.

Igår var jag, Martin, Li och barnen på sjukhuset i helsingborg. Prematurföreningen hade julgransplundring och årsmöte med styrelsen. Första gången jag kunde vara med eftersom vi brukar vara i Sälen. Tyvärr fick vi ställa in det detta året. Pojkarna gillade dansen runt granen, fikan och fiskedammen.

Barnen ska börja på gympa. Det blir det i stället för simning i år. Kan va kul prova på något nytt. Hitta en grupp här i byn som är för barn mellan 1 och 3 år. Det är ju perfekt att alla kan gå i samma. Ska bli spännande och pojkarna ser fram emot det.

I fredags hade Leon och Noel övernattnings besök. Det var deras kusin Nellie som var på besök. Pojkarna hade svårt att somna och ville mest kolla på Nellie i sin säng. Men det gick bra och de somnade tillslut.

I dag är det exakt en vecka sedan Leon och Noel slutade med välling. De får ingen välling varken på morgonen eller kvällen. De är duktiga och har inte frågat efter det. Noel frågade efter det en gång i natt men jag sa han fick vänta tills gröten på morgonen. Det var inga protester och han somnade om på min arm. Mysigt!

Casper sover fortfarande inte hela natten och det är ganska på frestande att han inte sover så många timmar i sträck. Det tar på min ork och tålamod och goda humör. Men det känns som om det trots allt börjar ta sig och det går lite längre mellan det att han vaknar.

Lite bilder från 2010

RSS 2.0