Mot sommaren!

Nu går vi med raska steg mot sommaren. Våren är här. Snödroppar och krokusar blommar, häckarna har gröna små musöron och fåglarna kvittrar utanför fönstret på morgonen. Våren är en av mina favorit tider. Det blir varmt, blommorna börjar slå ut, allt som varit grått och trist blir grönt och färgglatt. Massa nya möjligheter öppnas upp och den trista gråa vardagen fylls med glädje och färg. Känslan av doften från grillen första gången på året, doften från nyklippt gräs speciellt en fredag eftermiddag. KÄnslan av att ställa sig på trappan med en kopp nybryggt kaffe, solens strålar i ansiktet och varm luft sveper över kinden som lätta smekningar. Härligt är vad det är.

Igår var jag på två jobbintervjuer och har numer två jobb. Det första börjar jag på idag. Det är ett städjobb på en firma i mina hemtrakter. Det är extra lite från vecka till vecka. Denna veckan är det idag, i morgon och på torsdag. Sen inget nästa vecka när jag har min tenta och sen lite olika dagar.

Det andra jobbet är på hemtjänsten i Bjuv. När jag pratade med dem i förra veckan och sa att jag kunde börja lite redan nu var det bara aktuellt med sommarjobb. Kom dit på intervju och de verkade nöjda med mig. Problemet var att det var bara rullande schema dag och kväll och varannan helg. Mitt problem ligger ju i kvällspassen. Dom tyckte det var intressant och bad mig kolla upp om jag kunde lösa mina kvällar. Ringde runt lite när jag kom hem och ringde tillbaka till Bjuv och sa att jag hade löst det. Dom var väldigt glada, tyckte det kändes så bra med mig och ville få in mig på timmar redan nu J Det är bra för där e det heltid hela sommaren och lite timmar innan.

Casper har fått en remiss till sjukhuset i Ängelholm för utredning av eventuell sömnapne. Vi har kommit på att han får andningsuppehåll på natten, riktigt långa upp mot en minut. När han sedan vaknar av att kroppen får syrebrist blir han så klart rädd och väldigt ledsen. Det är förmodligen detta som ger honom sömnproblemen. Martin hade samma när han var liten och när han väl blev undersökt efter att BVC skrev hysterinsk mamma i journalen tog det 5 minuter sen var han nere på operation och blev sedan opererad flera gånger innan han fyllde 4. Det är skönt att dom tagit oss på allvar och skickar oss för utredning. Dom kan kalla det vad dom vill men andningsuppehåll har han som gör honom ledsen och stör hans sömn.

Nu ska jag göra ordning mig för att jobba första passet denna veckan på nya jobbet. Kul att komma på intervju och höra av tjejen som intervjuar mig att hon är väldigt imponerad av mig. Har tydligen träffat henne på öppna förskolan med mina barn.

Tjillevippen

(Du kanske inte har allt det jag vill ha, men allt det du har vill jag ha <3 )

Feber och mer snö!

Ja vad ska man säga.
Febrigt barn och snö på vägarna igen. Inte alls med i min veckoplanering. Suck.. det tar verkligen till och med på min positivitet. Men det är oki att ha sådana dagar med.

Igår var jag på styrelsemöte med prematur föreningen. Jag blev valt till sekreterare. Spännande. Vi ska också på en resa till Göteborg. Ett nationell möte lördag till söndag med studiebesök och liknande. Ska bli väldigt intressant.
Var även ute och sprang i går. Intervall träning. 4*4 minuter med 2 minuter gång emellan. Det var tungt men kändes bra. När jag kör intervall hinner jag aldrig komma in i andra andningen ordentligt och det känns. Vanlig löpning kommer andra andningen ca efter 7 minuter. Efter det kan jag springa hur långt som helst känns det som. Vi dessa korta intervaller bryter jag flåset innan jag kommer dit. Det gör att alla 4 minuter blir tunga. Dessutom körde jag lite längre steg och snabbare tempo än vanligt, vilket också gjorde det tyngre. I morse var jag på en morgonpromenad i skogen. Fint att gå längs ån och se solen som glittrar mot vattnet. Känns bra att börja dagen med ny och full av energi.

Jag ser mig som en ganska bra, trevlig och positiv människa. Jag är en person som jag trivs med och som jag kan se i speglen och känna att jag stödjer. Visst har jag perioder i livet då personligheten faller och med den förståndet. Visst har jag perioder i livet då jag gör saker som jag inte är stolt över. Jag är människa och jag lär mig fortfarande. Varje ny fas i livet ställs vi inför vem vi är och vi kommer prövas på vägen. Det är dessa prövningar som också formar oss, gör oss till de vi är. Vi kan antingen ta med oss lärdomen som dessa prövningar bär med sig eller kan vi lägga allt åt sidan och skylla på andra. Jag får stå mitt kast för de prövningar jag klarar mindre bra.
De som är mina riktiga vänner ser prövningarna för vad de är. De kan se varför jag faller i groparna och de finns kvar och stöttar när jag inser mina misstag och ber om ursäkt. De finns där genom prövningar oavsett om jag handlar rätt eller fel i dem. De finns där och älskar mig för den jag är. De kan se mig genom prövningarna för den som är jag och dömmer inte. De är inte heller rädda för att tala om att de misstycker till en prövning eller mitt sätt att agera.
Ni som är mina vänner är jag glad att jag har. <3


METALLICA och IRON MAIDEN.. Samma helg!!

NU har vi bokat biljetter till både Iron Maiden och Metallica. Förutom Metallica spelar Slayer och Megadeth och vilka det nu var också. Alla på samma helg. Det blir alltså en långhelg med övernattning i Göteborg. Hur kul blir inte det. Iron Maiden på fredagen sedan fria aktiviter på lördagen med god middag som avslutning. Sedan resterande band på söndagen. Jag har sett Slayer tidigare och det var en väldigt häftig upplevelse kan jag säga. Då spelade dem tillsammans med Cradle of filth, In Flames och ett band till. Det var grymt. Detta kommer toppa det. Har alltid velat se Metallica och nu ska jag det med råge :) Längtar som tusan..

Träning idag:

Uppvärmning Cross training 10 min

Tricep med rep 3*12
Bicepcurl med maskin 3*12 1.25kg
Axellyft 3*12
Pecdeck 3*12
Omvända flyes 3*12
Magövning 3*12 2.5 kg
Bålrotation 3*12 2.5 kg
Backpress 3*8
RSS 2.0