Veckan som gått!!

Det har varit en fullspäckad vecka. Måndagen var jag i skolan i Skövde och spenderade 8 timmar på ett tåg för att inse att vår uppgift varit helt fel. Tisdag morgon började med att en av mina närmaste vänners lägenhet hade brunnit ner till grunden tillsammans med 3 andra lägenheter. Jag startade direkt en insamling. Folk från mer eller mindre halva Sverige hörde av sig och ville hjälpa till med saker till de drabbade familjerna. Jag fick kontakt med en kvinna från den drabbade orten som hade kontakt med de andra familjerna och hon och jag började samarbeta. Jag har träffat många nya vänner denna veckan och det är otroligt kul. Men det som ändå glädjer mig mest är folks ödmjukhet och villighet att hjälpa till. Underbart vad vi kan åstadkomma om vi bara jobbar tillsammans. TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!! Och det har jag verkligen fått bevisat för mig denna veckan då vi har slagit oss tillsammans och skapat 4 nya hem åt 4 drabbade familjer. Mina barn har varit magsjuka i veckan vilket bidragit till att det varit svårt att få tid till något annat. Men med gott samarbete och en jäkla massa vilja har det gått och dessutom lyckades jag plugga till min tenta som jag skrev i lördags. Och jag tror nog att den gick vägen. Återstår att se och vill inte ropa hej ännu, men jag hoppas och är positiv. I fredags var jag på en jobbintervjuv. Jag har inte fått så mycket jobb som jag hoppades på så jag tänkte att två jobb skulle vara bättre än ett. Det gick också bra och jag tror nästan helt säkert att jag fått ett nytt jobb. Får helt klart besked i veckan. Dessutom fick vi i fredags reda på att vi fått godkänt på uppgiften som vi trodde var helt fel. Det var så otroligt skönt. Det har varit en väldigt händelserik och givande vecka och den avslutades på topp. Jag och lillasyster sov till lunch. Sedan åt vi bullfrukost och såg en film. Sedan gick vi på en promenad i skogen bland bäckar, vitsippor och knoppade björkar. Vitsippor är som jag sagt tidigare en av mina absoluta favorit blommor, dom visar på något nytt som börjar, nya spännande tider att se fram emot. Och så är dom många tillsammans!! När vi var tillbaka från promenaden stannade vi på gräsplanen på dagis och spelade boll. Det var riktigt riktigt roligt. Dessutom gjorde jag något som jag aldrig kunnat och som jag alltid varit rädd för. Jag STOD PÅ HÄNDER!! Man kan lära gamla hundar sitta. Oj vilken känsla för egot att lära sig det. Att hitta modet och göra något jag aldrig vågat och dessutom klara det :) Härligt! God natt på er mina vänner och sov gott!! Var rädda om varandra och glöm inte att LE!!

Folkrace, påsk och träning

Denna veckan har varit en kanon träningsvecka. Har tränat ordentligt och det känns skönt att vara igång igen efter vad som känns som vinterdvala. Det har blivit två löppass 4 respektive 5 km. Styrketräning 3 dagar och crosstrainer 2 dagar. Fint som snus :) Har fixat ett nytt träningsschema och det är lättare att motivera mig när jag vet vad jag ska göra. Nu kör vi.. igen!! Idag har varit en super mys dag med mig och banen. Barnen kom hem i går efter att ha varit hos sin pappa en vecka. Det funkar fint med vecka vecka och barnen känns trygga och tillfreds med att det är så. Tuffast för mamma tror jag som blir galen av ensamhet när guldklimparna inte är hemma. Men men det går över. I alla fall så började vi dagen med att grädda vårflor, packa matsäck och bege oss på folkrace. Förutom hårdrocks konserter så finns det inte mycket som slår känslan av att stå bredvid en bana och kolla på bilar som låter wroom wroom. NU kanske inte just folkrace är roligaste bilarna eller motorsporten alls men det är trots allt bilar och en helskön lördagsunderhållning som roar både mamma och barnen. Igår var också en kanon bra dag. DÅ hade jag sovmorgon och fick inte gjort något alls som jag hade tänkt mig. JO jag ringde och fixade mig en intervju på ett extra jobb. Dom har ringt mig två gånger från samma ställe två olika personer senaste veckorna och jag har sagt nej eftersom jag jobbar på Yves redan. Men så tycker jag att jag vill jobba mer så jag ringde upp och vi ska träffas i nästa vecka. Sedan åkte jag och hämtade lillasyster min och åt lunch med henne. Stannade till på affären på vägen hem för att köpa kaffe när strömmen gick och det blev beck mörkt i hela affären. Spännande, men fick mitt kaffe och åkte hem för att få besök av underbara Jenny som bor i samma by. Vi ses inte så ofta men det är så trevligt varje gång. Hon är en sån tjej som inte gör saker så krångligt. Hon dömer inte, hon pratar inte illa om någon. Hon är en helskön människa precis som jag som inte krånglar till allt en massa. <3 På kvällen idag har vi varit hos min mor på ett försenat traditionellt påskfirande. Ni som följer bloggen vet att min kära mamma tyvärr blev sjuk precis på påskafton så den ställdes in. Men idag var vi där med alla vanliga traditioner. Påskäggsletande, lammfile, ägg och massa massa gott. Dubbel träningspass i morgon tror jag bestämt. Barnen sover gott och jag tänker slänga på mig myskläder, tända lite ljus och ta en kopp te och drömma om min nästkommande. Haha eller hur var det nu?? ;)

Novellen om henne slutar...

Hon kan inte längre skyll på sin pappa, en gammal pojkvän, en förre detta man eller vän. Det är upp till henne nu. Det är dags att se sin egen del i det som finns runt omkring henne. I många år har hon undrat varför det är svårt att älska henne. Vad är det som är fel på henne som gör att hon inte duger. Något måste det vara eftersom så många visat så tydligt att hon inte är bra nog. Det började redan som liten och hon kan fortfarande minnas tårarna av de hårda orden, och känslan av förtvivlan att hon aldrig är bra nog. Men så slog det henne att det är väl inte upp till henne att försöka foga och fixa sig så att folk ska tycka om henne. Hennes uppgift är inte att böja sig för att vara andra till lags. Hennes uppgift är att vara sig själv. Hon kan bestämma sig för hur hon vill vara som person, sedan vara den personen. Hon kan forma sitt eget jag. Vad hon inte kan forma och styra och ställa, det är just vad andra ska tycka. Hon kan inte påverka om någon kommer att gilla henne eller inte. Hon kan påverka sitt jag och hur någon ser på henne genom sitt sätt att vara och genom sina handlingar. Men inte genom att de kanske helt enkelt inte alls gillar henne. Man kan inte gilla alla och framför allt inte bli omtyckt av alla. Hon står på ballkongen med en kopp kaffe i handen. Vänder ansiktet mot solen och låter dess strålar värma hennes frusna kinder. För det är precis så hon har känt sig, frusen, kall och övergiven. Nu strålar solen åter och värmer hennes kropp. Hon känner hur värmen sprider sig och hon tinar sakta från topp till tå. Våren är verkligen här och knoppar slår ut. Med dem ska hon blomma och öppnas igen. Öppnas för världen och allt runtomkring som ligger där och väntar under vinterns frusna stigar. För på isiga vägar är det svårt att vandra utan att tappa fästet och falla. Men när kylan släpper och solen åter strålar då är det dags att vakna från dvalan. Vakna och börja leva fullt ut och om igen. Det är nu det är dags, nu är hon är redo. Redo att släppa det som varit och välkomna det som väntar. Det finns inte längre utrymme för upprymdhet och förtvivlan, det finns ingen plats för funderingar, underkastelse eller självömkan. Det är idag det är dags. Det år idag hon tar adjö till det som har varit. Idag säger hon hejdå till allt som legat undertryckt och lurat. Idag lyfter hon sig själv mot nya höjder. Tar åter tag i sitt liv och kommer ur rollen som offer för omständigheter. Hon har hittat sin väg, hon är inte längre vilsen och hon är stark.
RSS 2.0