Ny bokupplaga, bröllopsfest och framtidshysteri!

Tjenare bloggen och alla trevliga läsare ;)
Hoppas det är bra med er alla idag och att ni haft en bra fredag.
Själv skrev jag min första tenta på nya högskolan. Det var spännande, men jag fick en bra känsla och är ganska säker på att jag klarade den. Vågar inte hoppas på ett VG men det är inte omöjligt. Återstår att se. Känner mig nästan läskigt självsäker på att jag klarade den.
Efter tentan var jag och killen hemma hos några goda vänner, åt mat och såg på TV. Några öl blev det så klart för killarna med. Det var en bra och trevlig fredag.
Min vecka hos Peter är slut och jag har åkt från mitt veckoboende. En kompis skojade om att Peter och mina barn har delad vårdnad om mig eftersom jag bor varannan vecka jag med ;)
Har börjat se mig om efter extra jobb i den staden med. Ska jag ändå vara där kan jag ju lika gärna jobba extra där som att åka hem och jobba massa extra. Slipper jag pendla och så med.
Höstterminen börjar närma sig sitt slut och det börjar bli närmare och närmare att fundera på vad jag ska göra med resten av mitt liv. Har valt inriktning på mitt framtida yrke men kommer bli svårt att hitta en tjänst som passar, då efterfrågan är liten och konkurrensen ganska stor. Men bara man har ett mål så kan resten komma av sig själv.
Det känns lite skrämmande för det är efter skolan som min kunskap verkligen kommer sättas på plats. Det är sin sak att sitta i skolbänken och klara en tenta teoretiskt. Men att överföra kunskapen till praktiken och ha folk som förlitar sig på ens kunskap känns skrämmande, men också spännande. Håller utkik efter jobb och hoppas på att hitta ett jobb som passar till våren.

Har som sagt åkt ifrån mitt andra hem nu och eftersom ni är uppmärksamma så är det ju lördag och jag ska inte hem till barnen förrän i morgon. Så vart är jag då undrar ni? :P

Jo just nu sitter jag på ett tåg på väg genom Sverige, Som ganska ofta när jag bloggar har jag märkt. En god vän till mig som bor i höjd med Stockholm har nämligen gift sig och ska ha en bröllopsfest för sina vänner idag. Det ska bli otroligt roligt att träffa henne igen, då jag inte träffat henne på två år. Ska bli kul med lite fest och lekar och nya människor. Är väldigt glad för hennes skull och öskar dem all lycka!!

Har förresten gjort en ny upplaga av min bok och ett nytt projekt ligger på gång och är halvfärdigt. Eller egentligen två nya projekt som jag har på gång. Hoppas på att vara klar med en av dem innan årets slut. Nya upplagan av boken är under konstruktion och jag kommer lägga ut länken när den blir klar för er som är nyfikna på att titta på den eller varför inte beställa en kopia. Priset är det samma som innan 59 kr, Utseendet är förnyat och innehållet är redigerat och inlagt lite annorlunda. Annars är det nästa samma texter. Vissa ändringar finns.
Länkar när den kommer som sagt så kan ni själva bedömma vad ni tycker.

Tjip och hoj, ha det skoj!!

Killar=svin

Killar är inte svin.... Jag vet att många inte håller med. Dom spelar spel, är falska, ljuger och säger det dom måste för att få som dom vill. Dom utnyttjar och kör över andra. Specillt tjejer. En makt relation uppstår. Om än omedveten men endock en maktkamp. Det är inte alltid han spelar ett medvetet spel och det är självklart inte alla som utnyttjar och ljuger för att få som dom vill. Varje dag pratar jag med tjejer som har problem och i nio gånger av tio är det just killar. Dom vet inte vad killen tycker, tänker. Dom vill ses och vill ligga, men vill bara vara KK. Ändå hör dom av sig där emellan och undrar hur tjejen mår. Då tänds hopp och förväntningar hos tjejen att knske kanske han ändå vill mer. Någon annan har en annan historia. Han har ljugit och du funderar över varför. Kanske skulle du sluta träffa honom och kanske kan du ändå tro på hans påhittade historia om vardör han ljög. Sanningen är enkel och killar (inte generellt) är kanske svin men dom är det för dom kan. DOM GÖR DET FÖR DOM KAN!!! Fundera på det lite. Sanningen om att man inte blir sårad och ledsen om man inte vill det är inte så osann ändå. Låt honom inte göra så. Sätt stopp. Sätt upp grenser för dig själv. Välj inte att försvara det han för att hindra din smärta. Välj att se sanningen, välj att se att du handlar utifrån hopp, förväntningar och drömmar. Du ser inte verkligheten eller väljer att blunda för den. Varje gång du frågar dig vad han tycker, tänker och undrar vad han menar. Varje gåbg du säger ja men jag vet ju inte vad han vill, vad han tänker och känner. Vänd på det.. Vad VET du? I det har du sanningen. Använd dig av sanningen att välja väg. Väx med verkligheten, släpp inte drömmen bara byta rikning på drömmen och lev i verkligheten. Använd dig av sanningen för att bli stark och övertygad och verkligheten. Så om killar är svin eller inte må vara lika olika som det finns killar, men sanningen är att om dom är det är det för du tillåter det. För dom KAN!! Tillsammans är vi starka :)

Nu var det dags igen..

Äntligen börjar tågen gå efter ett långt uppehåll under sommaren med bussar som ersättning. Banarbete är toppen det innebär förbättringar för kollektivtrafiken och det gynnar resenärerna. Jag åker tåg av olika anledningar. Det kostar mindre på de sträckor jag åker. Jag kan jobba och få något gjort ned skolan samtidigt. Det är avslappnande att sitta på ett tåg med musik i öronen och låta någon annan köra. Om jag ska åka till jobbet får jag åka lite tidigare än om jag skulle tagit bilen, men tiden utnyttjar jag ändå så det inte "går till spillo" för de som vill säga att tid är dyrbar. Idag är alltså dagen då det blir snabbare och smidigare att ta mig mellan min kille, hemmet och jobbet. Jag kan jobba på grund av att kollektiven funkar bättre och slipper välja att vara hemma för att kunna tacka ja till jobb, utan kan vara hos min pojkvän och ändå känna att det är lönt. Naturligtvis blir det strul första dagen och tågen är inställda igen. Nu kostar tid penga. Jag är timanställd och varje timme jag missar är en timme förlorad arbetsinkomst. En kostnad som knappast väger upp resan. Det blir alltså inte längre lömsamt att åka kollektivt.
Varje dag är vi beroende av andra människor och system som ligger utanför vår makt att påverka. Men vars påverkan kan bli avgörande många gånger för vår livsstil. Vi är beroende av att alla andra människor fungerar, alla de vi möter (även de vi inte är medvetna om och möter rent fysiskt). Som lokföraren, personalen som jobbat med banbygget. Alla dessa spelar en stor roll i våra liv och vi är beroende av dem vare sig vi vill det eller ej. Vi litar undermedvetet på deras kunskap och proffitionalitet. Du förutsätter att en busschafför har busskort och vet vad han gör. Eller oftast funderar vi nog inte ens över det. Vi går på bussen, betalar och går och sätter oss.
Vi funderar nog aldrig över de människor vi är beroende av, trots att stora delar av våra liv och livsstilar bygger på dem. De bara finns där och vi lägger vår tillit till dem.

På samma sätt är mitt jobb beroende av att jag kommer och fungerar utifrån att jag kommer i tid och är där och producerad. En timme förlorad inkomst för mig är kanske en ännu större kostnad för dem i förlorade resurser. Vi är alla beroende av varandra och av att "systemet" fungerar. Är det egentligen hälsosamt och bra för samhället och för all del individerna i samhället?
RSS 2.0