Rättelse från mitt förra inlägg!!
Såg att det kommit några fel i receptet:
Det ska vara
Bullar: 25 st
75 g jäst
1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1/2 dl honung el socker
1 tsk salt
ca . 2 liter vetemjöl
2 dl linfrön krossade
Lägg havregryn tillsammans med mjölk låt svälla någon timme.
Smält smör och bland at jästen med lite av det. Blanda alla ingredienserna.
Låt degen jäsa i en bunke. (jag sätter min deg på kvällen, bakar ut på morgonen, men blandar jäst med kall mjälk då den tar längre på sig att jäsa.) Annars låt jäsa ca 30-60 min.
Forma bullar och grädda i ugnen.
225 grader i ugnen tills klara.
Det ska vara
Bullar: 25 st
75 g jäst
1 liter lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
1/2 dl honung el socker
1 tsk salt
ca . 2 liter vetemjöl
2 dl linfrön krossade
Lägg havregryn tillsammans med mjölk låt svälla någon timme.
Smält smör och bland at jästen med lite av det. Blanda alla ingredienserna.
Låt degen jäsa i en bunke. (jag sätter min deg på kvällen, bakar ut på morgonen, men blandar jäst med kall mjälk då den tar längre på sig att jäsa.) Annars låt jäsa ca 30-60 min.
Forma bullar och grädda i ugnen.
225 grader i ugnen tills klara.
Tur de blev rätt nu :-D