Nyårsafton!!

Idag är det nyårsafton och jag och Martin sitter hemma själv och firar. Vi skulle varit hos Malin och Jocke men eftersom pojkarna varit dåliga så hoppade vi över det. Tyvärr, såg verkligen fram emot det väldigt mycket. Men så är det. Barnen måste komma först.

Vi har ätit mozzarellafylld bacon inlindad fläskfilé med potatisgratäng. Glacerade rotfrukter och en god sallad. Och så klart sås. MUMS vad gott dte var! TIll efterrätt ska vi ha creame brulle. (eller hur man stavar). Sedan blir det lite godis och film. Har massa på datan.

Imorgon jobbar tyvärr Martin mellan 8 och 16. Men det är ju bra för vi behöver pengarna. Fick ett roligt besked idag men det är hemligt ett tag till så jag återkommer till det senare. På fredag ska vi ut och handla lite. På lördag jobbar Martin igen och vi ska packa. Sedan åker vi till Sälen på söndag morgon.

Vid ca 4.00 så att pojkarna sover så mycket som möjligt i bilen på vägen. Sedan vill vi helst inte att de ska sova efter kl 14.00 för det pajar mycket på kvällen. Vi ska köra med Bertils bil en v70. Där finns ingen airbag fram så där kan vi ha en stol fram och en bak. Så kan en vuxen sitta bak och roa båda barnen och den som kör kan koncentrera sig på det.

Nu ska jag upp och fixa efterrätt.. Gott!! Vi hörs igen .. Om det dröjer är det för jag är i SÄlen och ej har internet..

Kram och hej!

Inte helt lyckat.. men ack så trevligt

Lille julafton hos Malin och Daniel och Nellie, var väldigt trevlig. Vi åt gröt och lussebullar. Vi bytade julklappar och hade det mysigt hela kvällen. Pojkarna var fortfarande lite dåliga så de var inte helt glada hela tiden men det är ju oki. Leon och Noel fick två böcker av mina småsyskon och av min pappa och hans fru fick de vars en pjamas och mössa. det var skärmmössa med spiderman. Super söta.

På julafton mådde jag sämre än någon dag. Det var ju roligt på jul och allt. Störigt. Pojkarna var fortfarande dåliga och mådde inte bättre än mig. Det började med fika och Kalle Anka kl 15.00. Sedan kom tomten till alla barnen. Leon och Noel fick vars en fårskinnsfäll. Riktiga obehandlade fällar från bruna får. Super mysiga. De fick också vars en liten bit och en skallra och en sköldpadda som spelar och lyser.

Sedan var det julbord och massa gott. Och efter maten fick vi våra paket. Jag fick massa bra saker, bla. skidhandskar, joggingbyxor och bäddset. Sedan åt vi gröt och som traditionen säger måste alla rimma på gröten innan man får äta. Det blir ganska många roliga rim. Ordet gröt måste finnas med i rimmet. Super kul och väldigt muýsig kväll.

På juldagen var vi hos Martins föräldrar och firade jul med dem. Pojkarna fick vars en skjorta med pullover, två bodys och vars en traktor med två vagnar med en häst och en ko i varje som låter. Vi spelade kampen mellan kvinna och man och familje geni. Vi spelade också julklappsspelet. Kul kul!!!

Igår fyllde våra fina pojkar ett år. Shit vad stora de är nu. Det var först kompisar och barn kl ett sedan släkt kl fem. De fick en massa pakerer. Roliga leksaker som låter och rör sig. Allt vad de gillar. De fick vinterskor, 500 kr i sparande som de kan hämta först när de är 23 och vars en plych dress. I söt lila. Så roligt att ha kalas.

Idag var pojkarna fortfarande dåliga och jag och mamma har varit på sjukhuset hela dagen. Martin jobbat. Vi åkte vid fyra och kom hem vid tio. Först åkte vi till jouren i Ängelholm. De skickade oss vidare till Helsingborg eftersom han misstänkte att Leon kunde ha en lunginflammation. I HBG kollad de i halsen i öronen och i svalget. Inget visade något och de tog en sänka. Den var 110 och ska ligga under 8. Läkaren övervägde att röntga lungorna men beslöt att sätta in penicilin i alla fall. Så nu får han penicilin i 10 dagar för både öron och lunginflammation. Noel hade en mer tydlig öroninflammation så han får samma kur som Leon, men han är också hostig och har det jobbigt med andningen mer, så han ska få puffar med Airomir. Så nu e det Penicilin 10 dagar 3 fånger om dagen. Airomir var tredje timme även natten om han e vaken. Alvedon och nässpray så ofta som det går. Shit alltså.

På tisdag skulle jag komma till akut öron-näsa-hals så ränsar de Leons öron eftersom de var fulla med vax och svårt att se. (man ska ej rensa inne i örat).  Om de inte var bättre på fredag ska jag ringa till barnavdelningen i Ängelholm för en ny bedömning. I slutet på januari ska jag till BVC för att väga och se om de gått upp igen. Minskat 400 gram på ca 14 dagar. Och om tre månader ska jag till vårdcentralen för återbesök och kontroll.

Så ja det har varit en händelserik julvecka och jag hoppas pojkarna blir friska och krya innan Sälen på söndag. Stackars mina älskade små barn. Mamma älskar er.

Tack och hej.

Natten från Helvetet!!

Usch i natt var  riktigt hemsk. Både Leon och Noel var förkylda och täppta. Nässpray funkade inte. De fick alvedon och allt vad vi kunde. De somnade fint kl åtta och sov sen bra fram till halv ett. Då vaknade Leon. Hungrig och vägrade somna om. Han fick mat och skulle sen bara vara hos mamma. Inget var bra. Ingen ställning och inget. Till slut fick han ligga själv och greja mellan mig och Martin och somnade till slut. Han vaknade sedan med gämna mellanrum hela natten. Noel vaknade lagom vid fyra. Då skulle han också ha mat. Och sedan var han pigg och ville inte somna. Men skulle bara vara hos mamma. Men jag hade ju Leon som låg ända in till mig så Noel fick dåligt plats och kröp upp på Leon och tog hans napp och störde. MArtin sket i att han skrek och tog med sig honom ut i köket. När kl var fem hade han somnat om i sin egen säng igen. Sen var det ganska lugnt fram till kl sju i morse då båda vaknar och vill ha välling. Men men så kan det vara. Nu sover de igen för första och enda gången idag innan det är dags för nattningen sen kl: 1930.

I går var jag hemma hos min syster och gjorde julgodis. Hade inte med mig pojkarna så det var en riktig skön dag. Vi gjorde nio olika sorter och de flesta blev väldigt bra. Alla blev bra men inte perfekta. Vi gjorde två olika sorters marmelad godis. Ischoklad vanlig och med apelsin. Knäck.. mega hod och perfekt!! Glöggbollar med vitchoklad.. mums. Cesarkulor med nogat, marsipan och choklad.. också perfekta och mega goda. Vanliga tomteskum som vi doppade i choklad... Går inte misslyckas med. Chokladtryffel doppad i kakao och en del i floursocker... gott gott. Och så gjorde vi pepparnötskakor... också väldigt goda och helt perfekta.

Det var mysigt att komma hemifrån lite och hitta på något med bara vi systrar. Nellie var så klart också med. Men hon är stor och självgående så det är inga problem att ha henne med. Bara mysigt. Längtar tills i mogron men mest på julafton, då vi ska äta alla och byta julklappar. Ska verkligen bli super skoj.

Skriver kanske lite i morgon annars igen GOD JUL!!
RSS 2.0