Mitt i veckan.

Ja idag är det onsdag. Igår var vi hos Madelen och Björn i Stidsvig. Martin gick dit med barnen i vagnen och jag körde. Sedan mötte jag Martin på cykelstigen och vi gick tillsammans tillbaka till dem. Det var väldigt trevligt att vara där och vi fikade och barnen lekte.

Sedan åkte jag och pojkarna hem, Martin gick till jobbet. Jag och pojkarna lagademat, det blevkyckling, kokt potatis och fajitakrydda sås. Mega gottverkligen blev det. Kul nu när jag vågar ta lite egna intiativ och prova lite nya saker. 

Idag har jag en slapp dag framför TV. Jag borde egentligen städaoch plocka lite, men jag pallar verkligen inte. Tar det ikväll när Martin kommer hem från jobb. Ikväll ska jag till sömerskan som ska sy tärnklänningar och kolla lite olika modeller och få en uppfattning av priset. Spännande. 

Igår såg jag en för mig störande dokumentär på TV. Om att amma länge och andras barn. Fanns mammor som ammade 4-5åringar. Fy vad äckligt tycker jag faktiskt.  Det  är inte för barnets skull då längre tycker jag. Och att säga att barnen vill ju det, jaha och! Ska de få allt de vill. Äta socker till frukost och bara dricka läsk? Nej det är faktiskt inte de som bestämmer. Och en mamma som sa att genomsnittsåldern för ammande barn i världen är 4.5 år.  Inte så konstigt. De allra flesta barn som föds, födsi Afrika, där finns ingen mat, så självklart ammar mammorna så länge dekan för annars skulle barnen svälta ihjäl. De tar upp statistiken. Annars i de "vanliga" förhållandena är det nog mellan 6 mån och 2 år som är det vanligaste.

Det var också mammor som ammade andras barn. Alltså nej nej nej. Amningen är till för en mamma och barnet att knyta band mellan varandra. Kan man inte amma så är det helt oki att få utpumpad mjölk från någon annan mamma. Men att mitt barn skulle ligga vid någon annans bröst nej aldrig. Jag skulle inte ta något annat barn vid mitt bröst heller. Nej för fan, pumpa och ta annsvar själv för att mata ditt barn. Det ären fin och mysig stundsom jagaldrig skulle vilja ge någon annan.

Nej nu ska jag surfa runt lite.
Tack och hej!
Kram

Bilder från Sälen

Martin badar bastu..

Klockren!!


Ute i pulkan Malin och Nellie

Leon gillar Lammracks

Och Noel med

Mamma och busarna i pulkan

Födelsedag sekunderna innan frukosten var i sängen!!

Kram på er bonuskusiner..Tilde

Leon har satt sig i fel vagn

På tjejmiddag jag nyfärgad


Scoter shit vadkul och snabbt, här är vi vid norska gränsen.

Dags att åka pulka, eller ja pulka och pulka, ja ni ser ju själva
Twister är skoj..visst Pia?
Visst är det kul med twister Pia??
Pia och Magnus rockar loss!!
Magnus (och Pia) lirar gutarrhero!!

Man blir lika stolt varje gång.

Noel har börjat gå. Han reser sig och går helt själv ibland. Inte hela tiden så klart men det kommer. Världens stoltasre är jag just nu. Det är en skreckblandad förtjusning som man ser dem utvecklas. Men nya möjligheter kommernya faror. Så kommer tyvärr följa deras liv och med varje år de växer kommerde utsättas för nya prövningar. Det är väl där definitionen på en bra stöttande förälder kommer in.

I alla fall så ställde han sig i fredags när Malin och Emma var här. Och så bara gick han. Rätt ut. Och så klart hormon påverkad som jag är fick jag kämpa mot mina tårar, av lycka så klart. På fredagn lärde sig dessutom båda pojkarna att klapp händerna. Igår kunde lärde desig att klappa på knäa också. Fast det kan de bara om man gör det samtidigt så de härmas. Så nu kande vinka, klappa och banka och plaska. HIhi ja och så Noel som kan gå.

Imorgon skulle vi gå hem till Madelene och leka lite med Nathalie och fika. Men så klart är Noel förkyld och vi får se hur det går. Hoppas han blir bättre  till i kväll. Cecilia skulle också komma dit. Serfram emot att kommaut lite och senågot annat och träffa lite nya människor.

Idag har jag inte mått så bra. Varit helt skakig och matt i hela kroppen. Jobbigt. Är i v 9 nu så kanske nu jag ska börja må dåligt då.. hoppas inte men vi får se. Spännande. Sen den 11/2 tillbaka till BM. Ska se om jag kan få lyssna på hjärtat eller om det är för tidigt. Hoppas det går.

Hej så länge!!
Kram
RSS 2.0