Massa mys

Just nu ligger det fem barn och sover i min lägenhet. Kontrasten från när de alla var vakna och tystnaden som nu sänkts sig över rummen är nästan öronbedövande. Och här sitter jag och bloggar om allt och inget. Barnen och jag lånade två extra pojkar idag för bus och övernattning. Det har gått fantasktiskt bra att natta dem och de har lekt disko och haft fredagsmys. Mamman fick njuta en stund av sina goa vänner innan de tog tillfället i akt och begav sig hem för lite ensammys. 
 
Jag har fått undan disken från kvällens middag och sitter nu och myser i soffan och längtar till i morgon då det väntas trevligt efterlängat besök. På söndag blir det förhoppningsvis en tur till Skånes Djurpark om bara vädret tillåter oss det. Annars tar vi busfabriken. Jag, mitt trevliga besök och mina barn, barnen som är här idag och deras underbara mamma och bonuspappa.  Det ska bli mysigt.
 
I dag kom barnen efter att ha varit en vecka hos sin pappa. Det är skönt att få hem dem och jag har saknat dem. Vardagen kommer tillbaka och trots att dte är lördag i morgon så måste jag vara inne och tvätta. Men det gör inget, för det är så mitt liv är och jag gillar mitt liv. 
 
De sista tiden har verkligen bestått av massa mys och roligheter. Allt från vilda fester långt in på natten, till karuseller med barnen, ensamtid och solstol på stranden. Goda vänner och härliga människor. Beachhandboll, filmkvällar och middagar. 
 
Det ända som är bättre än att somna i en famn, det är att vakna i en. 
 
 

Jämnställdhet

Jämställdhet Vad är det egentligen som för en riktig man och är kvinnans plats verkligen i hemmet vid spisen?

Att män och kvinnor är olika är det inga tvivel om och att killar har andra fysiska förutsättningar är inte heller nytt. Men hur är det med resten. För mig är det självklart med lika lön för lika arbete om förutsättningar och erfraenheter är samma. Men för att vara helt ärlig så tror jag inte mycket på det här med jämställdhet och tycker personligen att det har gått lite långt.

På alla de ställen jag jobbat har de manliga kollegerna varit mer effektiva, arbetet bättre självständigt och inte fastnat i långa samtal med en kollega om vardagen och familjen. På kvinnodominerande arbetsplatser har det varit tissel, tassel, skitsnack, intriger och annat som gör att man lägger mindre energi på det man egentligen är där för att göra, nämligen arbeta.

I hemmet är det en annan miljö, där passar det med fikapauser och där jobbar en kvinna ensam och utan att störas av det som finns runt om henne, oftast ingen.

Vad jag vill ha sagt är att det kanske inte är så konstigt att männen tar sig fram lättare i arbetslivet då de i många fall har en annan arbetsmoral och prestationsförmåga på arbetet. Som pappa mäts ofta dina prestationer i det du gör på arbetet och det du förser din familj med, som mamma mäts du hur städat och fint du orkar ha det samtidigt som dina barn är väluppfostrade, maten hemmalagad och tvätten stryken.

Vill vi bli respekterade på arbetet och bli jämnställda männen, ja då tror jag att vi får börja med att se över den grundläggande inställningen.

Andas..

Om man bara andas och tar det lugnt så går det mesta att ta sig förbi med humöret i schakt. Irriterande kommentarer från folk, uppsägningar på jobb, långt från parkeringsplatsen i regn och förlossningsvärkar. Ja det mesta blir genomlidbart om man bara håller lugnet och andas. Framför allt så är det väldigt sällan någon situation blir bättre om man brusar upp.

Men när katten fångar en svala från balkongen och tar in den halvt levande i köket, leker med den och svalan flaxar och sprattlar, då kan jäklar inte jag vara lugn. Tårarna spruta, glömmer helt att andas och börjar smått hyperventilera. Men svalan dog och katten har fått utegångsförbud.

Mindre trevlig start på vad som ska bli en bra dag.
Först är det födelsedags kalas för bästa lillasyster som fyller 17 i morgon och är duktig och fixar kalas helt själv idag.
Sedan ska jag och min ena son ha kvalietstid och åka på äventyr. Vi ska åka buss och tåg, gå på tivoli, äta onyttigt och bara mysa tillsammans med några vänner till mig och hennes barn. Vi sover över där och i morgon blir det grillning och stranden om vädret tilllåter. Det ska bli trevligt och mysigt. Inte ofta tillfälle till kvalitetstid så passar på när det finns.

För övrigt har jag kommit på vad jag vill bli när jag blir stor. Det känns underbart att ha hittat något som jag lockas av och som skapar visioner och drömmar om framtiden. Hur jag ska nå dit har jag absolut ingen aning om. Men jag lovar att berätta om mina framsteg. Detssutom kommer förhoppningsvis fler förändringar inom kort, så håll koll. Haha reklam för mig själv :) Nej men jag berättar när allt är klart.

Mycket spänning i livet just nu men det är positiv spänning, god energi och underbart med framtidsutsikter.

Älskar mina vänner vill bara säga det <3
RSS 2.0