Du kallar det för sekt

Det är något som en del säger till mig i bland att Forever är en sekt. Någon har varit med på en inspirationsdag där vi applåderar vårar kollegor och de som föreläser. Vi står upp och jublar för de som tagit ett steg i karriären eller uppnått ett mål. Låt oss jämföra lite. 
 
Detta är ej generellt men gäller för de flesta. I din sekt, det du kallar ditt arbete, har du en chef som bestämmer när du ska jobba, när du ska vara ledig, när du ska semester och när du ska ha rast. Du har en chef som anställer de som de tycker passar bäst, oftast får man som medarbetare inte mycket att säga till om. Du har en chef som vakar över att du gör det du ska, och för det mesta är väldigt duktigt på att tala om i fall du gör något fel eller inte blir riktigt som det var tänkt. Och låt mig gissa, din chef är inte lika snabb med att berätta för dig när du gjort något bra. Har du tur syns det liite liite i ditt lönekuvert året efter och kanske får du en trevlig present inför sommaren med företagets logga på :) Har du bättre lön än kollegorna som jobbar hälften så effektivt eller bra till och med. Har du fantastiska utvecklings möjligheter? Hur ser det ut på din arbetsplats? 
 
Hos oss ligger allt upp till dig själv. Det är upp till dig att bestämma när du vill jobba, när du vill vara ledig, vad du vill göra och hur. Det är upp till dig att välja  när du vill ha bättre lön och hur långt i karriären du vill nå. Det är upp till dig. Men när du uppnår ett nytt mål blir du gratulerad och firad. Oavsett hur stort eller litet målet är. Du får gå upp på en scen (om du vill) ta emot en pin och publikens jubel. För att du har gjort ditt jobb. Det du valt. Du får ta emot blommor och kramar och gratulationer från massor folk som du inte ens känner. Varför? Jo för de vet vilket arbete som ligger bakom, och de vet att varje mål man når är värt att fira. 
 
Du förtjänar att få applåder och blommer varenda dag på ditt jobb, så länge du går dit med ett leende på läpparna och visar att du trivs, gör det du ska och är fokuserad på arbetsuppgifterna. 
 
Du förtjänar att få uppmärksamhet och beröm för att du är du. Jag tror att folk är så rädda för uppmuntran och beröm för att vi får det så sällan. Du förtjänar att stå på scenen och ta emot folkets jubel för att du är född, för att du finns och är för att du är du. 
 
Så är det en sekt? Inte mer än ditt arbete, vi jobbar bara väldigt olika med uppskattning skulle jag säga och för mig är valet väldigt enkelt. Vilken "sekt" väljer du att tillhöra, vilken känns roligast? 
Bilderna är från i torsdags, då jag var i Växjö och blev firad av mitt team för att ha nått ett mål jag jobbat för under mars och april. Spännande, läskigt och alldeles alldeles underbart!! Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0